Tretorn Comfort

Jag var in på Granngården idag för att köpa hundmat och fick samtidigt syn på ett par ridstövlar från Tretorn (Comfortmodellen) för 999:-, jag har sett dom förut men aldrig riktigt fastnat för utseendet då dom känns lite för moderna för min smak. Men jag provade och dom var grymt sköna, vägde ingenting och satt som en gummihandske runt benen. Så jag kan bara säga att kombinationen av det otroliga priset samt stövelns passform och storlek fick mig att ändra åsikt! Jag ska köpa dom när jag fått lön, rider just nu med jodhpurs och shortchaps vilket jag inte tycker funkar bra. Dessutom är det inte speciellt snyggt heller, mina chaps har släppt i passformen vilket gör att dom glider ner under knät och det ser riktigt fult ut. 
 
Här är Comfort, smaken är som baken men dom här ser helt okej ut i alla fall. Sen blir det ett par i läder!



 
När jag köpte mina Bocajbyxor provade jag Tretorn Advance samtidigt, men jag har svårt för "flärpen" som sticker ut längst upp på stöveln. Nästan samma på Globus Bocaj. Det ser så fult ut! Sen rider ju alla med Advance nu tycker jag, särskilt i rött...

 

Recension Coolmax CRW®

Köpte en Coolmaxhjälm från Hööks för ett tag sedan och har haft den tillräckligt länge för att recensera och jag älskar den! Den är stilren, lätt, liten i storleken (man får inget blob-head, hehe) och framför allt så är storleken superenkel att reglera om man t.ex. behöver ha mössa under en kall vinterdag. Det sitter en ratt bak i nacken som man vrider på och vips är den större eller mindre efter behag. Ett av mina bättre köp. Var på väg att köpa en klassisk sammetshjälm från Hickstead eller Whitaker men ångrade mig i sista sekunden och valde en plast istället. Supernöjd över det då jag nu känner att sammetshjälmar passar bäst på dressyrtävlingar. Enligt mig känns det lite omodernt, minns när man var mindre och höll till mycket på den lokala ridskolan och alla tanter red i sammetshjälm, quiltad väst och polo. Så tummen upp för Coolmax CRW®, absolut värt pengarna!

 
 

Gucci Equestrian Collection 2013

Ja, bara att börja spara då... Nej, men allvarligt. Jag tycker att det känns lite fel att ett modehus som Gucci ska göra en kollektion med ridkläder och utrustning, vem kommer ha råd med det förutom ryttare på världsnivå, som dessutom ändå blir sponsrade? Edwina Alexander är tydligen redan sponsrad. Jag håller med om att kollektionen som går i rött och grönt är riktigt snygg och klassisk, men det känns ändå överdrivet. Som att Gucci inte har nog med vanligt mode, inredning och allt annat som lanseras vill man nu bli poppis inom hästvärlden. Nja, vet inte vad jag tycker egentligen. Hur känner ni? Är ni sugna släpps kollektionen i november.
 

Ridbyxor Bocaj

Igår var jag och köpte ett par nya ridbyxor, det var på tiden då mina gamla svarta från Hööks var helt oformliga och dessutom oskodda. Nu åkte jag hem med ett par svarta helskodda ridbyxor med vita sömmar från Bojac som annars gör ridstövlar. Byxorna är helt nysläppta och finns knappt att hitta online, men än så länge är jag nöjd med dom, priset ligger runt 600-700 kronor. Red barbacka igår och dom satt bra under hela passet, att dom blev sjukt smutsiga är en annan sak! Var egentligen där för att köpa ett par John Whitaker men jag hittade ingen storlek som passade lika bra trots att dom faktiskt finns i storlek 30 (!), så det fick bli Bocaj istället. Ska ta en bra bild sen, hittade ett par vita på bild i alla fall.
 
 
Här kan man köpa dom, fanns inte i svart dock!

Välkomna!

Här kommer jag att posta det senaste inom ridmodet idag. Som alla vet så anses det vara viktigt idag att vara inne med det nya och det snyggaste. Det är så klart helt individuellt vad man tycker om det, men eftersom ridsporten hela tiden utvecklas och växer är det också fler som är intresserade av det exteriöra, det vill säga kläder, utrustning och hur man framställs inför andra.
 
Jag är intresserad av mode i allmänhet och då jag själv är ryttare tycker jag att det vore kul att starta en blogg där vi hästmänniskor kan hålla koll på ridmodet. Jag kommer att försöka ge er lite av allt möjligt, både av mina personliga åsikter samt av nya kollektioner och snackisar inom ridvärlden.
 
Så är ni lika modeintresserade som jag, följ den här bloggen så lovar jag att ge tips, råd och det senaste inom ridmode!
RSS 2.0