Outfit

Supersnygg outfit, John Whitaker-byxorna måste jag ha! Ser grymt sköna ut dessutom. Och stövlarna med mönster har jag sett en hel del nu, jackan sticker ut nu i vinter och man syns bra! Dock behöver jag införskaffa ett par varma vinterstövlar, har funderat en del på Hööks så jag ska se till att prova när jag åker till Sundsvall nästa gång. Blir ett rött schabrak till söta Butterfly också, lovar att lägga upp bilder på oss senare!

Ordning och reda i stallet

Det finns få saker jag tycker är så störigt som smutsig utrustning i ett stall! Eller ostädad stallgång och rörig sadelkammare, det ger ett så dåligt intryck. Där jag har min medryttarhäst är det oftast städat då anläggningen är känd för att hålla hög klass, men jag som gärna vill ha allt ordnat, rent och snyggt är ju där och fixar hela tiden ändå. Jag smörjer alltid sadel och träns efter ett ridpass, borstar av benskydd och schabrak och ser till att allt hänger snyggt och framförallt rent.

Brukar också plocka isär tyglar och bett när det ska hängas upp då jag ofta byter sånt, sen ser det bättre ut när alla delar hänger för sig och sakerna håller bättre. Vad är meningen att köpa ett träns för flera hundra om man inte håller efter, putsar och ser till att det är helt och rent? Sadeln har alltid skydd på sig och gjorden ligger ovanpå. Nästa köp blir en snygg lädergrimma då tyggrimmorna oftast blir smutsiga och trasiga, samma med täcken. Ser med andra ord inte bra ut med sånt hängandes i stallgången. En lädergrimma håller bättre och sköter man den rätt ser den alltid bra ut. Inget att ha i hagen kanske men så snyggt!

Tänk vad enkelt att hitta sina saker i en sån här fräsch och stor sadelkammare, bilderna är från Lövsta Stuteri, mitt drömställe. Helt perfekt!

Kingsland Winter Collection 2012

Ingen nyhet att jag älskar Kingslands ridkläder, men priset är lite för saftigt. Drömma kan man ju och spara! Vinterkollektionen var i alla fall snygg, stilren och precis i mina färger. Västen har legat högt uppe på min lista nu och den ska jag köpa, blir nog till våren i så fall för här uppe i Sverige är det nästan för kallt att gå klädd i tröja och väst även på hösten. Mössorna är ju även skitsnygga att ha till vardags, ja alla KL-kläder är ju det egentligen. Annat är det med HV Polo tycker jag, lite för mycket golfarstil över det hela... Haha.




Riktigt fina saker! Rött, blått, grått och vitt passar så himla bra på Butterfly som är ljusbrun med svart man och svans. Sen har han vita tecken, så snyggt att matcha!

Tankar kring hjälputrustning

Det finns en sak som jag inte förstå mig på och har nog aldrig gjort heller. Och det har att göra med s.k "hjälpmedel", allt för ofta ser jag ryttare som slänger på sina hästar både martingal, skarpa bett, inspänningstyglar och själv sitter dom med sporrar och spön och försöker få hästen att gå fint. Jag anser att det är att skjuta upp problemet istället för att ta tag i det som är "fel" eller inte funkar, då tar man istället till diverse medel pga sin egen okunnighet.



Om hästen slår upp huvudet, är stark i munnen, inte vill samla sig eller vad nu än det är som gör att den blir totalt "oridbar" utan hjälp ligger det oftast någonting bakom, ett förklaring. T.ex att den har ont i ryggen, att ryttaren faktiskt är för hård i munnen, klämmig i benen, stressad eller någonting annat. Jag vet om många som har köpt sina hästar och ponnyer och under provritten fått höra att den behöver inspänning, skarpt bett eller något annat, och sedan fortsatt rida med hjälpmedel trots att hästen kanske fungerar superbra utan. De ifrågasätter inte ens vad det har för inverkan på hästen utan gör det av ren och skär vana.


Min medryttarhäst slår upp huvudet om jag är stressad i min ridning. När jag var yngre och mer naiv skulle jag fått panik och tvingat på honom ett martingal istället för att gå till botten med felet. Men nu vet jag bättre, sänker jag mina händer och tar ett djupt andetag så blir han också lugn - tar jag för hårt i tygeln utan eftergift åker nosen upp i taket. Jag har lärt mig hur han fungerar och vad han behöver. Han har i sin tur lärt mig att vara lugn och mjuk i mitt sätt att rida!
 
Här är ett inlägg av en tjej som heter Lisa, hon hade några bra funderingar som gav mig inspiration. http://dressagebylisa.blogg.se/2012/july/ridsporten-den-ultimata-materialsporten.html
 
Vad anser ni om hjälptyglar och skarpa bett?

Höstens färger

En sak som jag tycker är lite trist är att så fort hösten närmar sig kretsar allt mode kring jordnära färger! Har vi inte tillräckligt med brunt och orange när träder tappar sina löv och gräset gulnar? Jag tycker att höstmodet borde vara mer färgglatt och fräscht, uppiggande och inte dystert. Rött, orange och grönt kan vara snyggt, men gärna i starka färger! Mountain Horse nya kollektion får inte högsta betyg men ett plus i kanten för den röda och orangea dunjackan som finns med, i övrigt ser man mest svart, brunt och enstaka vita plagg vilket jag tycker är så opraktiskt i stallet. Hööks kör också på murriga färger där fokus mest ligger på blått, vilket jag tycker är snyggt men trist. Drömmen vore att få designa en helt egen höstkollektion!
 
Här är en bild på Ingrid och Claudia i snygg accentfärg - rött! Mer sånt! Nederst är MH-höstjackor i starka färger.
 

Eskadron Platinum Collection

Jag dissar Eskadrons nya kollektion, jag vet att många tycker den är häftig osv, själv tycker jag att den är skitful! Haha, skulle kanske passa Supersnällasilversara... Hästen kommer att se ut som en rymdvarelse med allt det där plus att det ser billigt ut. Schabraken är också för tjocka för min smak, på bilderna ser det nästan ut som pads istället vilket ofta gör att kanterna "sticker ut" då tyget inte är följsamt. Nej, alldeles för pråligt skulle jag vilja säga! Det enda jag faktiskt skulle kunna tänka mig ur kollektionen är det här vita schabraket som är något mer diskret och betydligt tunnare. Skulle i så fall användas på tävling för att sticka ut lite extra.
 
Vad tycker ni om kollektionen?
 
RSS 2.0